Властите в няколко испански области затегнаха ограниченията заради коронавируса днес в опит

...
Властите в няколко испански области затегнаха ограниченията заради коронавируса днес в опит
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Испания затяга мерките, черни рекорди в Бразилия

Властите в няколко испански области стегнаха рестриктивните мерки поради ковид а днес в опит да овладеят повишаването на новите случаи на болест и да предотвратят тяхното прекосяване в четвърта инфекциозна вълна, съобщи Ройтерс.

Испания се оправя по-добре от прилежаща Франция, където равнището на болест докара до невиждани за последните пет месеца равнища на хоспитализациите. Но в последните три седмици ежедневните случаи на болест още веднъж бележат растеж в иберийската страна. 

През последните 14 дни случаите на болест в Испания са приблизително 165 на 100 000 поданици, а в средата на март те бяха едвам 128 на 100 000 души. Но въпреки всичко те са надалеч от пика от втората половина на януари, когато бяха 900 на 100 000 поданици.

Има безпокойствие, че увеличените обществени контакти по Великден могат да влошат ситуацията. Ето за какво управляващите на Каталуния споделиха, че налагат забрана на жителите да пътуват отвън окръзите на местожителство. Мярката влиза в действие от петък.

В Страната на баските се преустановяват пътуванията по несъществени причини от и в регионалната столица Витория-Гастейс и в провинция Алава, където случаите на болест са 400 на 100 000 души. Сходни ограничения са взети и в град Тарасона в региона Арагона.

По-късно през днешния ден ще бъде импортирана и изясненост в разпоредбите за носене на маски на плажовете, откакто бе признат нов народен закон, който ги прави наложителни даже и при съществуване на физическа отдалеченост и това породи навсякъде комплициране

Няма да има народен локдаун в Бразилия . Това разгласи президентът Жаир Болсонаро след шокиращия взрив на ковид а в страната. Вчера Бразилия означи черен връх с над 4 000 умряли за един ден.

„ Няма да възприемем тази политика, всичко да е затворено и всички да си стоят вкъщи. Вирусът няма да си отиде по този начин. Като всички други вируси, той ще остане част от живота ни. Практически е невероятно да го унищожим. Мога да заповядам народен локдаун, само че няма да има подобен ”, изясни Болсонаро.

Според данните към този момент са претъпкани даже и стадионите, които бяха превърнати в полеви лечебни заведения. Болсонаро е прочут съперник на строгата карантина. В началото на пандемията той даже наричаше вируса „ малко грипче ”.

„ Жалко е, че сега ни се смее целият свят. Но също така се опасяват от Бразилия. Защото страната ни се трансформира в бомба със закъснител. Развъдник на ковид а, който създава нови разновидности. Това е поради цялостната липса на контролни ограничения ”, счита ръководителят на профсъюза в Сао Пауло Сержо Рикардо Антикуейра.

В Бразилия живее към 3% от популацията на света, само че страната регистрира 10 на 100 от всички позитивните проби и 11% от всички смъртни случаи
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР